5 misvattingen over Bitcoins

Sinds ik mij verdiep in de Bitcoin hoor ik veel misvattingen met betrekking tot Bitcoins. De populairste 5 misvattingen over Bitcoin ga ik hier op een rij zetten. Soms wordt er een bepaald beeld gecreëerd door media terwijl in werkelijkheid de situatie anders is.

 1. Bitcoins wordt met name gebruikt voor illegale transacties
  Veel mensen zijn van mening dat Bitcoins gebruikt worden voor louche transacties door websites als silk road. Dit is een beeld dat ook versterkt wordt door de media. Echter is het natuurlijk vaker dat revolutionaire techniek wordt ingezet voor verkeerde doeleinden. De eerste auto’s werden ook gebruikt als vluchtauto’s en toch zijn ze niet weg te denken uit de maatschappij. De Bitcoin is en blijft een revolutionair middel dat nog veel verder gaat ontwikkelen in de nabije toekomst.
 2. De Bitcoin koers kan zomaar instorten
  De Bitcoin heeft ooit in 2011 een negatieve sprong naar beneden gemaakt van 1100 naar 200 euro. Inmiddels is de koers wel redelijk vast en springt die niet meer met honderden euro’s naar boven of naar beneden. In principe hoeft u niet bang te zijn dat de koers morgen 0 is.
 3. Bitcoins zijn volledig anoniem
  Transacties kunnen gedaan worden van bitcoins adres naar bitcoin adres zonder dat er een naam aan te pas hoeft te komen, maar volledig anoniem ben je natuurlijk niet. Alle transactie worden in de blockchain opgeslagen en kunnen gevolgd worden. Ooit zullen de coins toch omgewisseld moeten worden voor geld en dan komt er een identiteit aan te pas. Vandaar dat criminele activiteiten zoals witwassen ermee doen niet verstandig is. U kunt wel anoniem iets kopen op internet zonder uw identiteit bekend hoeft te maken, maar op grote schaal geld verplaatsen wordt lastiger.
 4. Bitcoins zijn geen echt geld
  Bitcoins zijn niet herkent als wettig betaalmiddel en daardoor komt het soms voor dat de aanname gedaan wordt dat Bitcoin geen geld is. De zogenoemde ‘cryptocurrency’ is wel degelijk geld, want er zijn talloze winkel en fysieke restaurants die ze accepteren. Het is de overheid die het liever niet als betaalmiddel ziet.
 5. Bitcoin zijn overbodig
  Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze Bitcoins een overbodig ‘betaalmiddel’ vinden, omdat ze ook iDeal en andere opties kunnen gebruiken. Echter worden iDeal en de andere middelen gecontroleerd door banken en zijn transactiekosten hoger dan met Bitcoins. Verkopende partijen betalen geld voor het hebben van pinapparaten, transactiekosten en dan nog eens betalingsverkeer kosten. Internationale betalingen kosten soms wel 21 euro via de bank terwijl dat bij Bitcoin nog geen 0.04 cent is. Bitcoins worden vaak als overbodig gezien door mensen die de meerwaarde nog niet hebben ontdekt. Neem van mij aan dat Bitcoins niet overbodig zijn, maar een revolutionair middel dat de betalingsindustrie gaat veranderen en verbeteren.

Bitcoin heeft bij sommige mensen een verkeerd beeld gekregen en daarom wil ik hier graag de voordelen opnoemen en misvattingen uit de wereld helpen. Ik ga me er dan ook voor inzetten dat meer bedrijven ze gaan accepteren en de meerwaarde leren kennen, want het heeft ontzettend veel voordelen. Met name lage transactie kosten en de snelheid van transacties zijn voor ondernemers interessant. Bovendien trekt het ook een nieuw publiek aan.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?