Afperser Jumbo eist Bitcoins

“De persoon die bommen plaatste bij enkele filialen van Jumbo eist een groot geldbedrag, uit te betalen in bitcoins, een elektronisch betaalmiddel. Dat meldt de politie, die informatie over de incidenten naar buiten brengt in de hoop tips over de dader te krijgen. Hoe hoog het bedrag is, zegt de politie niet. Jumbo weigert te betalen. De afperser dreigt bommen af te laten gaan als er niet betaald wordt. Volgens onderzoeksleider Rob Vos is de dader vermoedelijk een man tussen de 20 en 40 jaar. De politie gaat ervan uit dat hij in Groningen woont. Hij weet het een en ander van explosieven, computersystemen en elektronica. Zijn werkwijze wijst erop dat hij nauwkeurig kan werken.” Bron NOS nieuws

Bitcoin of bom?

Bitcoin komt eindelijk weer in de media en dat is het zoals vaker helaas met een negatieve ondertoon en bizarre onwetendheid. Sinds mei is er iemand actief die bommen legt bij vestigingen van Jumbo. Volgens de politie gaat het om een man tussen de 20 en 40 jaar uit Groningen (dit kan half Groningen zijn dus nog geen hele scherpe conclusie).  “Daarnaast hebben we volgens bovenstaand filmpje te maken met iemand die verstand heeft van explosieven, electronica en computertechnologie, want hij eist Bitcoins” Wederom niet de scherpste conclusie, want iedereen kan Bitcoins gebruiken het is absoluut geen hogere wiskunde. “Bitcoin heeft een behoorlijke waarde. Ooit was dat bij de introductie 850 euro”  Bitcoins was amper een dollar waard bij de introductie. Verifieer alstublieft uw bronnen Editie NL voordat er wilde aannames gedaan worden. Volgens Editie NL zijn er ook weinig sites die Bitcoins accepteren. Het is duidelijk dat ze deze website nog nooit gevonden hebben. Bedrijven die Bitcoins accepteren. Het stukje anonimiteit is ook een grote misvatting, omdat via de blockchain elke stap gevolgd kan worden. Gelukkig komt er aan het einde iemand in beeld die het beter uitlegt.

Conclusie

Bitcoin komt vaak in de media als ‘crimineel’ middel en mensen krijgen daardoor vaak een vertroebeld en wantrouwig beeld erover. Elke techniek is wordt gebruikt voor criminele doeleinden. Cash geld is ook de wortel van drugshandel toch gebruikt iedereen het dagelijks. Het is erg lastig om ergens zomaar een stempel op te drukken en daarom blijf ik hopen op positieve nieuwswaarde voor de Bitcoin.

Mocht u onze vrienden van de politie willen helpen kunt u hier kijken. Deze kunnen ze waarschijnlijk goed gebruiken, want ze weten sinds mei dat de dader tussen de 20 en 40 is en waarschijnlijk uit Groningen komt!

0 Comments

Geef een reactie

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2020 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: