Nu de cryptocurrency-markt zich over de hele wereld uitbreidt en verschillende sectoren binnendringt, raken individuen en grote bedrijven steeds meer geïnteresseerd om zelf op de crypto-bandwagon te springen.
Dit gebied is echter nog steeds grotendeels ongereguleerd en het gebrek aan regelgeving (of consensus daarover) belemmert de vooruitgang in de bredere adoptie van de nieuwe activaklasse – volgens sommige financiële experts.
Een van hen is Brian Moynihan, de CEO van Bank of America (NYSE: BAC), die zijn visie op de zaak uiteenzette aan Brian Sozzi van Yahoo Finance op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, in een interview dat op 26 mei werd gepubliceerd.
Gevraagd naar de plannen van zijn bedrijf voor digitale valuta, zei Moynihan het volgende:
“De realiteit is dat we een betalingsbedrijf runnen over ons hele platform. Het gaat om triljoenen dollars per dag, en bijna alles is digitaal. Als je denkt aan de blockchain, we hebben honderden patenten op blockchain als een proces en als een tool en als een technologie.”
Banken “mogen” zich niet inlaten met crypto
Dat gezegd hebbende, benadrukte hij het belangrijkste probleem dat de bank ervan weerhoudt zich bezig te houden met rekeningen voor mensen in crypto:
“Eerlijk gezegd mogen we dat niet. Omdat we gereguleerd zijn en zij [regelgevers] hebben gezegd dat het niet mag. Ze hebben gezegd, ‘je moet het ons vragen voordat je het doet en, tussen haakjes, vraag het niet’ – was in principe de toon.”
Bovendien voegde hij eraan toe dat:
“De realiteit is dat we het niet kunnen doen door regelgeving. Het is ons niet echt toegestaan om ons ermee bezig te houden.”
Volgens Moynihan is het onderzoeksteam van de BoA echter al bezig met het introduceren van crypto-operaties zodra de regelgeving klaar is, en legt uit dat: “Aan de handelskant zouden we het kunnen doen.”
Interessant is dat Finbold begin april berichtte over de voorspellingen van de BoA dat crypto in feite een robuustere markt zou kunnen zijn dan traditionele activaklassen zoals aandelen en deze zou kunnen overtreffen in de komende ‘recessieschok’.