Bitcoin beyond the bubble – interessante documentaire

Op internet kwam ik een interessante documentaire tegen over Bitcoin and Blockchain (Bitcoin beyond the bubble). Het belang van Bitcoin voor de wereld economie en de derde wereld. De toekomst van geld en de mogelijkheden van Blockchain en cryptocurrencies.

De documentaire begint met de historie van geld (zilver en goud) en laat zien hoe FIAT door de tijd heen is ontstaan. Vroeger had geld een waarde in goud ertegenover staan waardoor er een betrouwbare waarde was. Echter heeft Nixon bepaald dat dollars voor ‘bepaalde’ tijd niet meer aan goud gekoppeld waren. op dat moment was FIAT zoals we het nu kennen geboren (geld zonder echte waarde enkel gebaseerd op het vertrouwen van de mensen). Centrale banken hadden vanaf toen de mogelijkheid om oneindig veel geld te drukken. Het bijkomende nadeel hiervan is devaluatie van valuta.

Digitaal geld heeft altijd al bestaan, want euro’s op de bank zijn ook eentjes en nulletjes, maar een digitale currency met een vooraf bepaald aantal munten in omloop die niet gecontroleerd wordt door een centrale bank of derde partij heeft nog nooit bestaan. In een decentraal valutasysteem is het essentieel dat iedereen het eens is over de stand van het kasboek. Een van de meest essentiële onderdelen van een betrouwbare Blockchain is consensus. Zonder consensus geen blockchain. Dit mechanisme zorgt ervoor dat cryptogeld niet meer dan één keer uitgegeven kan worden en er overeenstemming is over welke versie van het kasboek geldend is. Daarnaast laat de documentaire zien hoe afhankelijk de derde wereld landen zijn van Bitcoin als bankensysteem. Doordat zijn geen toegang hebben tot een gewone bank. Zodra het Lightning Network uitkomt (voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin) worden transactiefees weer heel goedkoop en dan gaan arme landen weer een enorme rol spelen in de massa adoptie van Bitcoin. Doordat deze mensen vaak last hebben van devaluatie van valuta en geen toegang tot een modern economisch systeem zijn zij afhankelijk van Bitcoin.

Bitcoin beyond the bubble heeft een interessante en verfrissende kijk op Bitcoin versus FIAT. In tegenstelling tot veel mainstream media die gebruikt worden om een negatief beeld te schetsen over Bitcoin en andere cryptocurrencies.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?