Bitcoin koers

Bitcoin koers

Bitcoin staat bekend als een digitale munt ‘cryptocurrency’ waarvan de koers erg fluctueert. In de grafiek vind u de koers van de afgelopen 24 uur de afgelopen maand en de historie van Bitcoin. Een fluctuerende koers biedt natuurlijk wel kans qua investering. Als het vermoeden er is dat de koers een stijging gaat doen dan kan het interessant zijn om Euro’s om te wisselen naar Bitcoins

Historie Bitcoin

De Bitcoin bestaat sinds januari 2009 en heeft al een heel koerstraject achter zich zoals u heeft kunnen zien. De Bitcoin is van een startkoers van 0.025 euro cent naar ruim 800 euro geweest. Uiteindelijk balanceert de koers nu tussen de 200 – 300 euro en dat blijft redelijk stabiel. Pas wanneer de Bitcoin gekoppeld wordt aan bijvoorbeeld goud of erkent wordt als wettig betaalmiddel stopt het extreme fluctueren van de koers.

De koers wordt nu bepaald door vraag & aanbod en media aandacht. Wanneer Bitcoin groot in het nieuws komt levert dit vaak een stijging op. Wanneer Euro extreem negatief in het nieuws komt (zoals met Griekenland pas) levert die een stijging op. Echter wordt Bitcoin vaak in verband gebracht met louche transacties en criminaliteit, omdat de belasting er nog niet echt grip op heeft. Elk revolutionair middel doorloopt een bepaalde fase.