Bitcoin Mining

Bitcoin mining

U kunt ook Bitcoins verkrijgen door Bitcoins te minen. Hiervoor heeft u wel speciale hardware nodig. Bitcoin mining is de ruggengraat van de Bitcoin, omdat op deze manier nieuwe Bitcoins gemaakt worden en transacties gecontroleerd worden. Bitcoin mining is eigenlijk het oplossen van complexe formules waardoor nieuwe Bitcoins gegenereerd worden. Echter veranderd de moeilijkheid van deze formules elke 10 – 12 dagen. Als er niet genoeg miners zijn wordt het iets makkelijker, maar als de koers hoog wordt en veel mensen gaan minen om geld te verdienen wordt de ‘difficulty’ snel hoger.

Bitcoin mining middels hardware

Als u Bitcoins wilt minen kunt u speciale hardware kopen. Één van de beste miners op dit moment is de Antminer S5. Het vergt ook nog wat installatie kennis wat de miner moet worden aangesloten en vervolgens in een pool gezet worden. Een pool is een groep mensen die samen minen om sneller formules op te lossen en de buit wordt verdeeld naar zogenoemde hashpower. Hashpower is de capaciteit van de machines die een miner heeft staan. Een Antminer S5 heeft bijvoorbeeld 1150 GH/s aan Hashpower. De apparatuur vergt wel aardig wat stroom, omdat het toch al gauw 600 watt per minerapparaat is die 24 uur per dag aanstaat. Lees hier meer..

Cloud mining

Vaak wordt gezegd dat Cloud mining de toekomst is, maar hier ben ik nog niet helemaal over uit. Cloud mining is eigenlijk dat de miner de apparatuur huurt op afstand. Het voordeel hiervan is natuurlijk geen warmte, geen herrie en geen hoge elektriciteitskosten. Het grote nadeel is dat de miner zelf geen invloed heeft op het kiezen van de pool of wat voor invloed dan ook. Als het bedrijf besluit morgen de deuren te sluiten is uw investering weg. Daarnaast zijn sommige grote cloudmining bedrijven ook ponzi schemes. Dit wil zeggen dat ze investeerders betalen met het geld van de vorige investeerder om ze een tijdje zoet te houden en dan ineens houdt de geldstroom op. Uiteraard zijn niet alle Cloud mining bedrijven oplichters, maar het is zaak om ontzettend goed op te letten.

Bitcoin mining als investering

De grote vraag: “Is Bitcoin mining een interessante investering?”. Als u gelooft dat de koers in de komende jaren omhoog gaat dan kan Bitcoin mining een interessante investering zijn. U moet zich ontzettend goed verdiepen in de materie, maar als u overtuigd bent dat de koers omhoog gaat en u heeft de juiste strategie dan is er absoluut geld mee te verdienen. U kunt hier meer over lezen in het artikel van Antminer Distribution EU over minen.