Volgens CEO Brad Garlinghouse is Ripple, gevestigd in San Francisco, klaar om naar het buitenland te verhuizen als het de juridische strijd met de U.S. Securities and Exchange Commission verliest.
Sprekend met Axios mediahuis op de Collision conferentie in Toronto, zei Garlinghouse dat zijn bedrijf weg zou kunnen verhuizen uit de VS als de XRP rechtszaak wordt verloren. “Het is niet dat we het zouden kunnen, we zullen het doen,” beweerde de chief executive officer.
Ripple is verwikkeld in een juridisch gevecht met de SEC, die beweert dat het bedrijf de effectenwetgeving omzeilde door de XRP cryptocurrency aan beleggers te verkopen. De verzengende klacht probeert vast te stellen of XRP al dan niet een effect is.

Ripple houdt echter vol dat, hoewel het een enorme brok XRP-tokens bezit, het netwerk dat wordt gebruikt om XRP-transacties af te wikkelen volledig gedecentraliseerd is. Zoals eerder gemeld, verwacht het grensoverschrijdende betalingsbedrijf dat de zaak volgend jaar wordt afgerond. Garlinghouse heeft eerder verklaard dat de langlopende rechtszaak “buitengewoon goed” verloopt dan hij had verwacht.
Maar als het verliest, zal het zijn activiteiten richten buiten de VS. Dit is in principe hoe het bedrijf opereert sinds de SEC in december 2020 de hamer op Ripple liet vallen en Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen als gedaagden noemde. Ripple onthulde onlangs een kantoor in Toronto, Canada, met meer dan 150 ingenieurs en werknemers.
De ‘Ripple zaak’ kan de crypto-industrie maken of breken
Jarenlang bekleedde XRP de nummer 3 plaats op de crypto-ranglijst, net achter bitcoin en ethereum. Ripple had sterke allianties opgebouwd met alom bekende banken en betalingsverwerkers. De rechtszaak vertroebelde echter de reputatie van het bedrijf en veel van deze bedrijven beëindigden hun partnerschappen, terwijl cryptobeurzen zich haastten om de XRP cryptocurrency van hun platforms te weren.
Het winnen van de zaak zal theoretisch de groei voor Ripple’s bedrijf stimuleren, omdat het andere in de VS gevestigde bedrijven de moed zal geven om met het bedrijf samen te werken. Weggaan zou de algehele groei van het bedrijf aanzienlijk belemmeren, aangezien Garlinghouse toegeeft dat de VS de grootste economie ter wereld is.
Industrie-watchers hebben opgemerkt dat de zaak niet alleen het lot van het bedrijf zal bepalen, maar ook de toekomst van de bredere crypto-sector vorm zal geven door een precedent te scheppen voor de regelgevende behandeling van crypto-activa in de Verenigde Staten.
Als Ripple verliest, zou de uitkomst ook kunnen betekenen dat meer cryptobedrijven de VS verlaten naar andere vriendelijkere jurisdicties. Ondertussen is Ripple van plan om een beursgang te onderzoeken zodra de rechtszaak van 1,3 miljard dollar met de SEC is afgelopen.
Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.