Cashen Bitcoin levert weerstand op van ING bank

De ING laat zijn ware aard zien is te lezen in een artikel van QuoteNet. De banken voelen steeds meer bedreiging van Cryptocurrency en beginnen nu een rol van dwarsliggen op zich te nemen bij cashen Bitcoin en andere Cryptocurrency. Lees hieronder het artikel:
“Banken beginnen zich steeds meer te gedragen als de belastingdienst. Als u een paar bitcoins wilt omwisselen voor cash, wordt u bij de ING aan een kruisverhoor onderlegd, ‘Wat is de bestemming van het geld?’

De banken, die schattige lieve banken, hebben het zó moeilijk om te overleven dat ze er alles doen om hun positie te handhaven. Nu bitcoins en cryptomunten het bestaan van banken steeds meer onderuit haalt, beginnen de financiële mannetjesputters zich op andere vlakken te etaleren; op gebieden waar normaal gesproken alleen de fiscus actief is. In onze mailbus kregen we een boze brief van een bitcoin-bezitter die bij de ING wat crypto-geld in cash wilde omzetten. Dat is zijn goed recht, zeker als die heel hard munt stijgt, maar niet bij de ING.

Cash geld opnemen? Excusez! Dat kan zomaar niet. Daar moet eerst toestemming voor worden gevraagd. In het schrijven wordt de geldwisselaar geacht de volgende vragen te beantwoorden. ‘Wat is de bestemming van de contant opgenomen bedragen?’, vraagt ING. Graag met schriftelijke bewijzen! Krankzinnig? Jazeker, zeker als je bedenkt om wat voor bedrag het gaat.

1 miljoen, twee ton. Welnee het is minder dan €10.000 (zie stuk)!

Kortom, dit is een poging tot sabotage om de rebellen van de nieuwe economie te dwingen te luisteren naar intermediairs in het nauw. ING wil bijvoorbeeld ook weten wat de reden is voor het opnemen van het geld. Waaraan wordt het geld uitgegeven? Welk antwoord is juist, vraag je je af. Aflossing van het huis? Een investering? De aanschaf van een nieuwe auto? Te vrezen valt dat het invullen van de zin ‘drie dagen naar het bordeel’ onvoldoende is om uw geld te krijgen.

Verder worden er nog vragen gesteld over uw investeringsgedrag en of u een goede relatie onderhoudt met Bitonic, het handelshuis in Bitcoins. Huh en niet vergeten hè. Schriftelijke bewijzen bitte, want anders geen zakgeld.

Overigens, ook Bitonic zelf stuurt tegenwoordig briefjes aan klanten die bitcoins willen omwisselen in cash en dus een transactie moeten doen met een bank. De bitcoinhandelaren, die een marge krijgen over elke transactie, willen de banken graag te vriend houden om handel te kunnen blijven drijven. Dus eerst vertellen wat je met je geld doet, anders wordt die cash van de geleverde bitcoins niet overgemaakt. Begrepen?

In de brief verklaart ING waarom ze zich met uw geldzaken bemoeien. ‘De ING is – net als andere banken – verplicht om te weten wie zijn klanten zijn en wat ze met hun rekeningen doen.’ Van wie die verplichting is, staat er niet bij.

Het wordt tijd dat er een proefprocesje wordt gestart en deze bedilzucht eens juridisch wordt gekraakt.”

Schermafbeelding 2017-10-12 om 08.41.55

 

Schermafbeelding 2017-10-12 om 08.42.12
Bron: Quotenet

 

0 Comments

Geef een reactie

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: