Chinees verbod op Bitcoin

De laatste tijd is er veel nieuws over het sluiten van het Chinees verbod op Bitcoin en dat geeft de koers ook een klap (sluiten Exchanges in China). Echter had ik al verwacht dat het door de Chinezen omzeilt wordt en dat blijkt nu al uit het volgende artikel op Business insider:

Chinese toezichthouders op de financiële sector grijpen in om de handel in bitcoin en andere ongewenste cryptomunten te blokkeren. Maar fans van digitale valuta in China hebben alweer manieren gevonden om het overheidsverbod te omzeilen.

Volgens zakenkrant The Wall Street Journal kunnen bitcoinhandelaren in China nog vrij simpel dealtjes sluiten door bitcoin via berichtenapps zoals WeChat uit te wisselen. De Chinese versie van Whatsapp heeft meer dan 900 miljoen gebruikers.

“Je gebruikt WeChat, komt iemand tegen, stuurt elkaar berichtjes, je koopt en verkoopt, je maakt geld over. Niemand weet waarom je precies geld overmaakt”, zei topman Leon Liu van handelsplatform BitKan onlangs op een bijeenkomst. “Dit gebeurt nu overal”.

Chinees verbod op bitcoin

Chinese toezichthouders hebben de plannen voor het aan banden leggen van cryptomunten uitgebreid, meldde de WSJ eerder deze week. De overheid wil nu alle handelskanalen voor bitcoin aanpakken, niet alleen openbare bitcoinbeurzen. Veel beurzen zijn al stilgelegd of ze hebben aangekondigd op korte termijn te sluiten.

Vooralsnog bieden fora zoals WeChat een sluiproute voor de bitcoinhandel. De vraag is hoelang het duurt voordat de Chinese overheid ook daar ingrijpt.

Beijing heeft onlangs maatregelen genomen om het toezicht op apps zoals WeChat aan te scherpen. Op 7 september gaven Chinese toezichthouders aan dat beheerders van app-groepen verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van de leden van de groep, aldus persbureau Bloomberg.

Maar dan nog: handelaren in cryptomunten kunnen vrij eenvoudig overstappen naar andere berichtenapps, waaronder diensten die officieel verboden zijn in China.

De Russische chatapp Telegram is officieel verboden in China. Maar je kunt de app gebruiken via vpn-verbindingen, meldt Bloomberg. “Het is een buitenlands platform met eigen beveiliging, dus dat is niet heel makkelijk voor de Chinese overheid om aan te pakken.”

0 Comments

Geef een reactie

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: