Coinbase en Visa komen met betaalpas voor bitcoins

Amerikaanse consumenten krijgen de mogelijkheid om een betaalpas te gebruiken om met bitcoins te betalen. Hiervoor werkt Coinbase, aanbieder van bitcoin-portemonnees, samen met betalingsprovider Visa. Of er een Europese pas komt is nog niet bekend.

De betaalpas wordt de Shift Card genoemd en is in delen van de Verenigde Staten verkrijgbaar. Volgens bitcoinwallet-aanbieder Coinbase kunnen geïnteresseerden de pas krijgen als zij een bedrag van 10 dollar, omgerekend ongeveer 9,4 euro betalen, zo meldt het bedrijf op zijn blog. Klanten kunnen dat bedrag overigens in bitcoin betalen.

Voor de Shift Card wordt samengewerkt met Visa, en klanten kunnen dus betalen op plaatsen waar betaalkaarten van deze betalingsverwerker worden geaccepteerd. Om met de Shift Card te kunnen betalen moeten gebruikers hun Coinbase-account koppelen. De kaart kan besteld worden door een fysiek adres op te geven; verder hoeven er geen persoonlijke gegevens te worden prijsgegeven.

Voorlopig wordt de conversie van dollars naar bitcoin zonder extra kosten uitgevoerd, waardoor er dus geen extra kosten verbonden zijn aan het betalen met de bitcoin-wallet, zolang de betaling in de Verenigde Staten wordt gedaan. In de toekomst is het echter mogelijk dat er wel voor de conversie betaald moet worden, maar daarover stellen de partijen later meer bekend te maken.

Onduidelijk is of en wanneer de Shift Card wordt uitgebracht in Europa. Wel is het mogelijk om de betaalpas wereldwijd te gebruiken, op voorwaarde dat de winkelier dus Visa als betalingsverwerker accepteert.

Shift Card

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?