Een Bitcoin wallet aanmaken

Bitcoin wallet aanmaken

Hier wil ik u uitleggen hoe het werkt om een Bitcoin wallet aan te maken. Als u ook overtuigd bent geraakt van de meerwaarde van Bitcoin is het handig om te weten hoe u een wallet moet aanmaken om uw Bitcoins in op te slaan. Met deze instructies gaat u inzien hoe eenvoudig het is om een Bitcoin wallet aan te maken en om Bitcoin aan te kopen en naar deze wallet te versturen. Het kan in het begin even ingewikkeld lijken, maar dat is het helemaal niet!

Online Bitcoin wallet

Als u naar de Blockchain mijn wallet pagina gaat kunt u een online wallet aanmaken en dit is ontzettend eenvoudig. U klikt op maak mijn portemonnee en volgt de stappen. Binnen enkele stappen bent u in bezig van uw eigen portemonnee. Dit is werkelijk waar niet meer dan één minuut werk. Het is belangrijk om ook meteen even de beveiligingsstappen te doorlopen om uw Blockchain wallet gelijk veilig te maken. Dit is tevens een paar minuten werk.

Uw online wallet heeft een adres van een reeks cijfers en letters (het ziet er zo uit: 19ngzwUPoY6SpnGrXmVrKQwjeuevB5NXy5). Dit is uw persoonlijke Bitcoin adres waarop u Bitcoins kunt ontvangen, opslaan en waarvan u Bitcoins kan verzenden naar andere partijen waar u producten of diensten afneemt.

Bitcoin software wallet

Een andere optie is om een wallet op uw computer of mobiele telefoon te installeren. Hiervoor kunt u veel verschillende software kiezen. Hieronder geef ik onze favorieten weer.

Mobiele wallet

Voor mobiele telefoon is breadwallet een prettige wallet. Veilig, duidelijk een makkelijk te gebruiken. Als u deze wallet installeert op uw mobiel krijgt u direct na openen eerst de vraag om een restore key te maken. Dit zijn een aantal woorden achter elkaar waarmee uw wallet altijd herstelt kan worden. U schrijft deze woorden ergens op een veilige plek op. Wanneer u de applicatie ingaat ziet u automatisch al een Bitcoin adres. Dit is het adres waar u Bitcoin heen kunt sturen als u ze koopt. Met deze applicatie kunt u nu betalingen verrichten en ontvangen. Uw eigen digitale portemonnee op uw mobiele telefoon!

Software wallet

Een software wallet installeren op uw computer is ook een prima optie waarbij u de private keys zelf beheert. Bitgo, Electrum en BitcoinCore zijn allemaal goede wallets voor op uw computer op laptop. Deze kunt u downloaden installeren en direct gebruiken alleen is een hardware wallet altijd wel veiliger, omdat deze de bitcoins offline opslaat.

Hardware wallet (beste en meeste veilige optie!)

Het beste voor grotere bedragen is om een hardware wallet te maken. De Nano Ledger S is een goede hardware wallet met enorm veel veiligheid om uw Bitcoins en andere Cryptocurrency op te slaan. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe een Nano Ledger S geïnstalleerd kan worden. Op de lange termijn is dit altijd de beste optie, omdat u gewoon veel meer veiligheid heeft dan met welke andere wallet dan ook. Wanneer u de Ledger kwijt raakt kunt u gewoon met uw private keys uw geld herstellen.

Bitcoin hardware wallet video uitleg

In deze tijd waar Cryptocurrencies steeds populairder worden is het belangrijk om een Bitcoin Hardware wallet te maken en daarbij gaat mijn voorkeur uit naar de Nano Ledger S een enorm veilige en goede wallet.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Bitcoin wallet aanmaken online (video uitleg)

U kunt deze video ook gebruiken om een bitcoin wallet (digitale portemonnee) aan te maken. Het is ontzettend eenvoudig en u bent in staat om betalingen te verrichten. Deze snel optie is handig voor wanneer u kleine bedragen opslaat of even snel een Bitcoin wallet nodig heeft. Voor grotere bedragen en langdurige investering adviseer ik altijd een hardware wallet te nemen!