ING sluit zich aan bij bitcoin-initiatief

ING sluit zich aan bij bitcoin-initiatief

ING is de eerste Nederlandse bank die zich aansluit bij het internationale initiatief dat de technologie achter bitcoin geschikt wil maken voor toepassingen in de financiële sector.

Het consortium werkt samen met technologische start-up R3 uit New York. De banken willen gezamenlijk de mogelijkheden van de zogeheten blockchain-technologie onderzoeken, meldt Reuters.

Online bankieren veiliger
De bitcoin zorgde eerder nog voor veel bezorgde blikken bij financiële instellingen, omdat die munt ook veel wordt gebruikt in het criminele circuit. Maar banken denken dat de technologie erachter handig is voor het vernieuwen van processen op het gebied van transacties en betalingsmethoden. Dit moet online bankieren ook veiliger kunnen maken.

Het project ging in september van start. Inmiddels doen al dertig grote banken mee. Naast ING zijn dat onder meer Barclays, Goldman Sachs, UBS, Deutsche Bank en BNP Paribas.

Banken vinden bitcoin erg interessant
Zelfs de Nederlandsche Bank, die eerder niets zag in de blockchain, maakte maandag een U-turn en zei dat de technologie achter bitcoin ‘best belangrijk’ kan worden.

RTL Z redacteur Frederieke Hegger legt in deze vlog uit waarom banken bitcoin zo interessant vinden.

0 Comments

Geef een reactie

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: