Nasdaq registreert eerste transactie met bitcoin

De technologiebeurs Nasdaq heeft al miljoenen gespendeerd om te onderzoeken hoe ze gebruik kan maken van bitcoin om transacties vlotter te laten verlopen. Deze week registreerde de Nasdaq haar eerste aandelentransactie op de bitcoin blockchain.

Aan elke transactie met een fractie van een bitcoin kan een bericht gekoppeld worden. Dit bericht geeft dan informatie over welk actief er verhandeld wordt. Zo kunnen bitcoins aandelen, olie, huizen, enz. voorstellen.

De fractie van de bitcoin is dan te vergelijken met een postzegel. Een postzegel kost weinig, terwijl er in de enveloppe wel een heleboel geld kan zitten.

Volgens Nasdaq is het een historisch moment. “Het reduceert de tijd die nodig is om een transactie af te ronden enorm en maakt het gebruik van papieren aandelencertificaten onnodig.”, zo staat in het persbericht.

Nu duurt het nog drie dagen voor een aandelentransactie effectief afgerond is. Met behulp van bitcoin wordt die tijd teruggebracht tot slechts 10 minuten.

Door de afhandelingstijd van de transacties te verkorten dalen de kapitaalkosten en de systeemrisico’s voor de beursoperator drastisch.

“We geloven dat deze successvolle transactie een grote stap vooruit betekent voor de financiële sector.”, zo zei Bob Greifeld, CEO van de Nasdaq.

Nasdaq zet volledig in op bitcoin. Eerder liet het ook al een bitcoinfonds toe op de Nasdaq Nordic in Stockholm. De ETN beheert al 23,5 miljoen aan bitcoin.

Aangezien er zoveel tijd en geld bespaard wordt lijkt het logisch dat bitcoin steeds meer gebruikt zal worden voor beurstransacties.

Ook de New York Stock Exchange experimenteert met bitcoin. Het lanceerde een bitcoinprijsindex en investeerde in bitcoinbedrijven.

Het is slechts een kwestie van tijd voor andere beurzen volgen en ook gebruik beginnen maken van bitcoin. En hoewel er voor elke transactie slechts een fractie van een bitcoin nodig is kan dit een enorme invloed hebben op de prijs van bitcoin.

Stel je maar eens voor hoeveel beurstransacties er elke dag plaatsvinden op de honderden beurzen wereldwijd… het potentieel is enorm!

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?