Rapport onderzoekt rol van bitcoin in reserves centrale bank

Cetrale bank bitcoins

De virtuele munt bitcoin wordt alsmaar vaker aanvaard in de bankwereld. Zodanig zelfs dat we gisteren op de site van een centrale bank een rapport aantroffen dat de toevoeging van bitcoin aan de valutareserves onderzoekt.

Het gaat om de centrale bank van een klein eiland, maar het is desalniettemin groot nieuws. Een jaar geleden was het nog ondenkbaar dat een centrale bank nog maar zou overwegen bitcoins als reserve aan te houden.

Nu heeft de centrale bank van Barbados blijkbaar een rapport besteld over de effecten van de opname van de cryptocurrency in zijn reserves.

Het rapport werd geschreven door het departementshoofd van de faculteit economie van de universiteit van Cave Hill in Barbados en een medewerker.

Verbazingwekkend genoeg is het rapport positief over bitcoin. Er wordt erkend dat de munt heel volatiel is, maar tegelijk concludeert men dat een kleine investering grote winsten kan opleveren.

Zo onderbouwt men het argument dat een investering van $27.000 in dit jaar kan uitgroeien tot $224 miljoen tegen eind 2025!

Dat de perceptie rond bitcoin helemaal aan het veranderen is toont ook de vorige CEO van Barclays aan. Hij meent dat bitcoin in de banksector een revolutie zal veroorzaken net zoals Uber een revolutie in de taxiwereld teweeg bracht.

Wat een verschil met een tijdje geleden, toen bitcoin nog werd gezien als een munt met enorme risico’s, een duister kantje en experiment gedoemd om te falen.

Als we in zo’n korte tijd de opinie zo’n positieve wending kan nemen, dan belooft dat voor het volgende jaar.

Waar zullen we binnen 12 maanden staan? Misschien spreken we dan niet over welke webwinkel nu bitcoin aanvaard, maar over welke (centrale)bank bitcoins koopt…

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Bitcoinsiders.com Een initiatief van Creative Circle                     Sitemap

Log in with your credentials

Forgot your details?